Veranderingen in de onderwijsvisie van de Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben geleid tot de vraag naar een nieuw gebouw voor de faculteiten Journalistiek en Economie. Architect Broekbakema heeft er een zeer transparant ontwerp van gemaakt. Om ervoor te zorgen dat men ook in het hart van het pand kan genieten van het zonnetje, wordt het gebouw door een vide als het ware in tweeën geknipt. Het gebouw heeft dankzij het unieke ontwerp in 2011 de BNA architectuurprijs gewonnen. Klik hier voor een kijkje binnen!


Het nieuwe Windesheim Gebouw X is voorzien van Proofs dakbedekking. De dakbedekking vormde een speciale uitdaging, de onderconstructie liet een bevestiging middels schroeven niet toe. De gevel- en dakconstructie hebben een open structuur. Een dakbedekking die gekleefd kon worden, genoot de voorkeur. De keuze is daarom gevallen op de duurzame kunststof dakbedekking van Proofs.


Het project is gebouwd door Trebbe, samen met Hegeman uit Nijverdal. De Proofs kunststof dakbedekking is aangebracht door Olster dakwerken uit Steenwijk.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Goede bedrijven veranderen constant